Sport

35. DIVLJA LIGA Koga je ‘ples kuglica’ gurnuo kome na megdan?

21072018 divlja liga zdrijeb 000

Prvi meč kvalifikacija 35. izdanja Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu Divlje lige trebao bi se održati u ponedjeljak 23. srpnja na Porporeli, a tko će turnir otvoriti ovisi o odluci domaćina.

Saznali smo to na ždrijebu održanom u subotu ujutro pred Kneževim dvorom kod Meštrovićeva spomenika Marinu Držiću. Kuglice su ‘zaplesale’ u ritmu košarkaške reprezentativke Carmen Miloglav, malonogometnog reprezentativca Darija Marinovića te predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebice, koji će i ove godine nastupiti na Divljoj ligi, u kojoj igra od 1998. godine.

-Divlja liga je krasna tradicija u sjajnoj organizaciji Tončija Vlašića i drago mi je da je Grad Dubrovnik podupire. Vjerujem da ćemo se zabaviti i ove godine – rekao je Potrebica, procijenivši kako njegova ekipa Sovrnja Doli ‘sigurno neće igrati u Portu’, ali i da se nada da će pehar ostati u gradu.

-Vidjeli smo nedavno u Rusiji da se svakakva čudesa mogu dogoditi, ali da Sovrnja uđe u finale, takvo čudo je ipak malo previše. Ipak ja branim. Ovo je odlična zabava i nadam se da ćemo kao ekipa odigrati što više utakmica kako bismo što više mogli ‘zameziti’ – istaknuo je Potrebica.

-Krivo mi je što nema više mladih ekipa, bilo bi dobro da se što više mlađih uključi. Divlja liga treba opet biti ono što jest – izvrsna zabava. Nekima je vjerojatno opao interes kad su neke ekipe turnir shvatile ozbiljno i krenule trenirati pa protivnika ‘izubijaju’ s dvadeset razlike. Teško je tu naći mjeru – rekao je Potrebica.

Inače, ždrijebom je odlučeno kako će branitelj naslova FUN H2O Mlini biti nositelj skupine A te iz kvalifikacija čeka još tri sudionika. U B skupini nositelju Eliti pridružio se Palace, u skupini C ždrijeb je spojio Kamen Mali i Kokote, a u skupini D Turčinu Danče kao nositelju se pridružila susjedna Kolorina. U skupinama, B, C i D iz kvalifikacija ćemo saznati još po dva sudionika. Sedam je, dakle, sudionika glavnog turnira poznato, a još njih devet tek se ima izboriti.

Divlja liga ove godine trebala bi trajati do 20. kolovoza sa tradicionalnom završnicom u Portu, a 23 će ekipe igrati i u Orašcu, Mokošici, Mlinima, Platu, Cavtatu, Luci Čilipi te na Dančama i Porporeli.

Pročitajte još

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist

Plazma Sportske igre mladih: Državna završnica u Rijeci okuplja više od 2.000 djece i mladih

Dulist

Nove medalje PK Juga

Dulist