Aktualno

3100 kuna za priključak na kanalizaciju

kanalizacija cijevi

Na kolegiju gradonečelnika danas se raspravljalo o i Prijedlogu odluke o izmjeni i dopuni Odluke o priključenju na komunalne vodne građevine. Tom prigodom pročelnica Anita Burić istaknula je kako se radi o tri izmjene u korist građana.

– Prva je ona što se tiče privatnih iznajmljivača. Nekad je bila obveza plaćanja uključenja na komunalnu vodnu građevinu u iznosu od 7806 kuna. Javio se veliki broj iznajmljivača koji se sada treba spajati na kanalizaciji u Sustjepanu i Zatonu gdje se uvodi kanalizacijska mreža. Odlučili smo smanjiti taj iznos, tako da će plaćati samo 40 posto toga iznosa, što je oko 3100 kuna. Slijedeća izmjena je u korist naših obveznika, a riječ je o ljudima koji legaliziraju svoje stambene objekte. Dali smo mogućnost svima onima koji legaliziraju ako dokažu da im je to prva i jedina stambena nekretnina, da imaju pravo na djelomično oslobađanje od komunalnog doprinosa. Isti taj postupak smo primijenili i kod priključenja na komunalne vodne građevine.

Treća stvar odnosi se na hrvatske ratne vojne invalide koji grade svoje objekte i imaju pravo na oslobađanje koje je zajamčeno Zakonom o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata – pojasnila je Burić.  
 

Pročitajte još

Zbog mutnoće voda u dijelovima Dubrovnika nije za piće, osigurana opskrba cisternama

Dulist

U samo četiri dana prikupljeno 50.000 eura za medicinsku opremu, akcija “Za nas i naše voljene” se nastavlja

Dulist

MATO FRANKOVIĆ “Broj vozila u gradu je neodrživ, potrebna stroža regulacija”

Dulist