Zanimljivosti

3 300 svijeća za Vukovar

svijece vukovar

Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije organizira hodočašće u Vukovar za mlade naše biskupije.

Na hodočašću će sudjelovati 100 mladih koji su se tijekom proteklog mjeseca pripremali preko zajedničkih susreta u crkvi sv. Mihajla u Lapadu gdje su se upoznavali s ratnim događanjima u Hrvatskoj i Vukovaru 1991.

U sklopu pripreme za hodočašće mladi su ispisivali na svijećama VUKOVAR, te su uspjeli pripremiti 3300 komada. Svijeće će se prodavati u nedjelju, 13. studenog u svim gradskim župama, uključujući Malu Braću, Sv. Vlaha, Dominikanski samostan u Gradu, Mandaljenu, Mline, Plat, Brgat, Postranje, Rožat, Nova Mokošica.

Cijena svijeća nije određena nego se skupljaju dobrovoljni prilozi koje će mladi naše biskupije odnijeti 18. studenoga u sklopu hodočašća u Vukovar. Sav prikupljeni novac donirat će se Caritasu u Vukovaru.

Iz Dubrovačke biskupije poručuju građanima da svijeće koje kupe zapale u svojim domovima na dan pada Vukovara, u petak 18. studenoga kao znak ljubavi, sjećanja, molitve i zahvalnosti svima koji su svoje živote dali za slobodu naše domovine.

Dio svijeća donacija je tvrtke Eljuga, a nabavku ostatka financirala je župa Sv. Mihajla na Lapadu.
Mladi naše biskupije koji hodočaste u Vukovar održat će i prigodan dramsko-recitativni program pod nazivom „Večer za Vukovar“, i to 13. studenog s početkom u 20 sati u dvorani Ivana Pavla II u samostanu sv. Klare.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist