Sport

2. DUBROVAČKI POLUMARATON I ove godine trčat će se u ritmu limenih glazbi!

limena zaton komolac

Jedna od najvećih atrakcija Prvog dubrovačkog polumaratona, održanog 10. svibnja prošle godine, svakako je bio zajednički nastup limenih glazbi Komolac i Zaton, koje su svojom svirkom na okretištu staze u Rožatu podizali sveukupnu atmosferu, ali i moral trkača i trkačica.

Isključivo pozitivni komentari svih sudionika na angažman mladih glazbenika sve je naveo na jedan zaključak – ‘želimo ih čuti i vidjeti i dogodine!’ E pa izgleda da će se to i dogoditi na drugom izdanju ovog za grad pod Srđem izuzetno vrijednog događaja.

-Mislim da se svima svidjela ta ideja, koja se, zaključujući po reakcijama, posebno među natjecateljima pokazala punim pogotkom – kaže nam ‘glavni krivac’ za ovaj zanimljiv spoj Damir Butigan, umjetnički voditelj dviju limenih glazbi.

-Lani je to bilo sjajno. Spojili smo dvije odlične limene glazbe kako bismo dobili više zvuka, a i olakšali sviračima. To nije bio problem, jer radim s obje skupine, imaju jednake aranžmane i slične repertoare – ističe Butigan, koji je radio aranžmane hit melodija, kao što su ‘Eye of the Tiger’ iz filma ‘Rocky’, ‘We will rock you’ rock skupine Queen, pjesama ‘Tequilla’ i ‘Voodoo’ te blues, rock i latino standarda koje ‘svak živ zna’.

‘Nije bilo stajanja!’

-Kad su čuli ‘Eye of the tiger’ trkačima je to bilo oduševljenje, kao da su se identificirali sa Silvestrom Stalloneom! – kroz smijeh nam govori Butigan.

-Bitno je da je repertoar ritmičan i da bodri sudionike. Namjerno smo izostavili marševe, jer mislim da je prošlo vrijeme limenih glazbi koje sviraju takvu glazbu. Marševi pripadaju vojnim paradama, a ovo je ipak bio sportski događaj, ovaj izbor je skladniji duhu vremena – objasnio je Butigan, opisujući taj jedinstveni jednosatni koncert.

-Smjestili smo se u hladovini u Rožatu, malo iza mosta, na jednoj uzbrdici. Svirali smo uru vremena, od prvog do zadnjeg trkača, sve do kola Hitne pomoći. Nije bilo stajanja, ali bilo je odlično! – ističe Butigan, dodajući kako će na drugom izdanju Dubrovačkog maratona limene glazbe opet biti sjajne, a dodat će i pokoju novu pjesmu.

Pročitajte još

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist