Kultura

130. OBLJETNICA GUNDULIĆEVA SPOMENIKA Dubrovačke knjižnice pripremile poseban program

DK Gundulic plakat naslovna

U okviru programa obilježavanja 130. obljetnice otkrivanja Gundulićeva spomenika Dubrovačke knjižnice pripremile su program pod nazivom ‘Ah! Ivan Gundulić – od spomenika do pjesnika u tri činjenja’ koji će se održati u nedjelju, 25. lipnja od 20 do 22 sata.

Činjenje prvo ili ‘Rendićev Gundulić’ započinje u 20 sati na Gundulićevoj poljani gdje će povjesničar umjetnosti i arheolog Ivan Viđen održati predavanje o Gundulićevu spomeniku i njegovu autoru Ivanu Rendiću. U programu sudjeluje i Edi Jertec, glumac Kazališta Marina Držića.

Činjenje drugo započinje u 20:30 u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad. U ovom činjenju Ivan Grkeš, asistent na Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Dubrovčanin sa zagrebačkom adresom održat će predavanje pod nazivom ‘Spomenik kao prijeporno mjesto. Trodnevna proslava otkrivanja Gundulićeva spomenika u Dubrovniku 1893.’

Izložba ‘Pjesnik i njegovo djelo u Znanstvenoj knjižnici’ treće je i završno činjenje u prostoru Znanstvene knjižnice u ulici Cvijete Zuzorić 4.

DK Gundulic plakat FINAL

Pročitajte još

OTVARANJE IZLOŽBE U FLORI ‘Udvostručivanja’ Gorana Petercola

Dulist

Svjetski poznati kontratenor Max Emanuel Cenčić uz ansambl Latinitas Nostra u subotu u Dvoru

Dulist

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist