Kultura

100. OBLJETNICA SMRTI DORE PEJAČEVIĆ Koncert u atriju Kneževa dvora

Dora Pejacevic koncert 28.6.2023

Dubrovnik se pridružuje obilježavanju 100. obljetnice smrti znamenite hrvatske skladateljice Dore Pejačević. Dubrovački simfonijski orkestar u suradnji s Hrvatsko-austrijskim društvom Dubrovnik te uz potporu Dubrovačkih muzeja i Turističke zajednice grada Dubrovnika priređuje koncert u srijedu 28. lipnja u atriju Kneževa dvora.

Na koncertu pod nazivom Kasni romantizam u glazbi znamenite hrvatske skladateljice Dore Pejačević nastupiti će mezzosopranistica Katja Markotić, violinistica Đana Kahriman i pijanist Ivan Violić. Početak koncerta je u 21 sat.

Dora Pejačević bila je jedna od najznačajnijih hrvatskih skladateljica svoga vremena. Njezin je skladateljski opus vrlo opsežan i raznovrstan te uključuje opere, balet, orkestralne i komorne skladbe, klavirske skladbe, pjesme i zborove. Uz studiranje u Beču, dodatno je usavršavala svoje znanje u glazbenim centrima u Europi te je tako stekla široko znanje iz različitih područja klasične glazbe. Isticala se svojom originalnošću i visokom razinom umjetničke izražajnosti te je svojim stvaralaštvom ostavila dubok trag u hrvatskoj glazbenoj baštini. Njeni radovi i danas su dio repertoara mnogih glazbenih festivala i koncerata diljem svijeta.

Ulaznice za koncert dostupne su u sustavu ulaznice.hr, a popusti za građane i studente dostupni su isključivo na blagajni DSO-a. Kontakt za informacije i rezervacije je 091 613 7314.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist