Aktualno

10 980 potpisa predano Gradskom vijeću

prikupljeni potpisi


Tijekom petnaest dana prikupljeno je 10 980 potpisa za referendum, što čini otprilike 30 posto ukupnog biračkog tijela – izjavila je danas na konferenciji za novinare Mariela Marković iz Organizacijskog odbora za prikupljanje potpisa.

Konferencija se održana nešto prije dvanaest sati ispred gradske vijećnice, a prisutnima su se obratili Ivana Butigan, Mariela Marković, Igor Miošić, Ivan Viđen i Enes Čerimagić.

Prikupljene potpise predali su Gradskom vijeću uz zahtjev za raspisivanje referenduma, te čestitali  građankama i građanima Dubrovnika što su prepoznali važnost vlastitog sudjelovanja u planiranju buudućnosti grada i razvoj demokracije u cijeloj državi.

Osim građana, organizacijski odbor zahvalio se više od dvjesto volontera koji su sudjelovali u prikupljanju potpisa.

– S obzirom na zakonski okvir realno je za očekivati da će Gradsko vijeće još u ovome sazivu donijeti odluku o raspisivanju referenduma, a bilo bi razumno da se datum referenduma poklopi s lokalnim izborima – istaknuo je Enes Čerimagić.

– Eventualno uvrštavanje Urbanističkog plana uređenja platoa Srđa na dnevni red sjednice Gradskog vijeća prije održavanja referenduma predstavljalo bi čin nasilja nad iskazanom voljom građana da o njemu odlučuju – istaknuo je Igor Miošić.

organizacijski odbor srdj je nas

Pročitajte još

SLUČAJNOST ILI PREVARA? Je li voće i povrće toliko poskupilo ili je problem i u vagama?

Dulist

Jubilarne 75. Igre privedene su kraju, ovo je ekipa zaslužna za realizaciju festivala

Dulist

ONI SU NAŠI NAJBOLJI PRIJATELJI Međunarodni je dan pasa!

Dulist