Grad

[U TIJEKU] Sjednica Vijeća Gradskog kotara Grada: ‘Treba počet naplaćivati ulaz u Grad’

vijecnica gk grad

U prostoru Grada Dubrovnika, danas je sjednica Vijeća Gradskog kotara Grada, a točke o kojima će se raspravljati su: odabir novog vijećnika u Vijeće GK Grad od strane HDZ-a, Plan i program rada za 2025. godinu, izvještaj i odluka o daljnjim koracima u Planu upravljanja, stanje projekata obećanih građanima i razne druge teme.

Sjednica je otvorena te građani slobodno mogu doći.

Za novu vijećnicu Gradskog kotara Grada izabrana je Ana Prohaska Vlahinić.

U tijeku je predstavljanje Plana i programa rada za 2025. godinu.

-Upravni odjel za gospodarenje nekretninama svako malo nađe neki stan na koji su zaboravili, pa predlažem da je krucijalno imati fond stanova. Osiguranje vozila hitne pomoći u Gradu u razdoblju turističke sezone, redovito održavanje gradskih ulica, brzi internet u Kotaru Gradu, pojačana dezinsekcija, označavanje evakuacijskog plana gradske jezgre na ulazima u Grad, problem dostave u Grad se djelomično riješio, ali problem prekrcajne zone na Pločama nikako – govori predsjednik Gradskog kotara Grada Marin Krstulović te postavlja pitanje: ‘Je li vama funkcionira dostava u Grad?’

Na Sanitat se nitko nije požalio, dapače pohvalili su njihov rad. Ono što je građane najviše zasmetalo su dostavne službe koje dolaze iz drugih hrvatskih gradova. ‘Nepristojni, grubi, glasni, treba ih dovest u red’, složili su se građani i dodali: ‘ako dolaze radit u Grad neka se onda nauče ponašati!’

-Nastavak razvijanja projekta centraliziranog grijanja i hlađenja Grada, park za igru pasa. Od posebnog značaja, a zato što smo Grad u kojim živi starija populacija, treba omogućiti pristup osobama s invaliditetom i postaviti rukohvate. Od 2019. godine tražimo uređenje Gundulićeve poljane, još ništa od toga. Uređenje dječjeg igrališta parka u Pilama. Gradonačelnik kaže da će biti ove zime, a mi to čekamo od 2021.! Uspostavljanje cjelovitosti ulice Ispod mira te čišćenje na Pustijerne. Zavod nas je stavio na čekanje dvije godine jer govore da žele realizirati cijeli projekt. Onaj tko je zadnji čistio Pustijernu, to smo bili mi – kazuje Krstulović i dodaje kako je potrebno osigurati uvođenje dežurstava komunalnog redarstva 24 sata za vrijeme sezone.

Plan i program za rad u 2025. godini razradit će se na način da se ponovi Plan i program 2024. te se modificiraju i dodaju točke koje građani predlažu. Jedna od njih je već spomenuta dostava u 5 ujutro.

Banner 300x250 DU 1

‘Treba počet naplaćivati ulaz u Grad, pa tako ćete riješiti pola ovih problema’, bio je jedan od prijedloga kao rješenje. Iako se predsjednik nije složio s time, gospar je svejedno nastavio govoreći kako ‘imamo svega dvije butige, pa ovo je povijesni Grad, treba to naplatiti’.

S nadopunom, Plan i program rada za 2025. godinu usvojen je jednoglasno.

 

 

 

 

Pročitajte još

Gradonačelnik Mato Franković izabran u predsjedništvo Organizacije gradova svjetske baštine (OWHC)

Dulist

HRABRO SRCE Nakon dvije godine Doris Bender napokon doma!

Dulist

U NEDJELJU Župa sv. Mihajla slavi svog nebeskog zaštitnika! Pogledajte raspored misa

Dulist