Aktualno

HVIDRA organizira odlazak na prosvjed u Zagreb

HVIDRA organizira odlazak na prosvjed u Zagreb

U nedjelju u 12 sati  na Trgu bana Jelačića u Zagrebu bit će prilično gužvovito, jer su svoj dolazak na veliki prosvjed protiv uvođenje ćirilice u Vukovaru najavili brojni branitelji iz cijele zemlje.

Među stotinama braniteljskih udruga koje su najavile dolazak je i HVIDRA Dubrovačko-neretvanske županije. Naime, odlazak je organiziran večeras  u 21 sat, potvrdio nam je predsjednik Vitomir Bajac.

– Ide jedan autobus iz Dubrovnika i iz Ploča odlazi jedna veća grupa branitelja. Bit ćemo na prosvjedu u Zagrebu, a nakon toga se vraćamo u Dubrovnik kako bi ljudi mogli na posao. Što se tiče tog prosvjeda, riječ je o pritisku na Vladu da Vukovar ostane spomen centar Domovinskog rata. A i sami Vukovarci su uspjeli dokazati da je u Vukovaru fiktivno prijavljeno čak 5000 osoba. Želimo reći da Vukovaru ne treba ćirilica i da on mora ostati spomen centar. Nakon Sabora svih braniteljskih udruga, i mi smo se s ovog područja odlučili pridružiti prosvjedu. Premda smo daleko i treba dosta vremena za doći. Naglasio bih kako idu i branitelji iz Konavala, Župe, a ne samo Dubrovnika i Ploča – istaknuo je za duList Vitomir Bajac.
 
Podsjetimo, inicijativa je potekla od Vukovaraca koji se bore protiv uvođenja ćirilićnih natpisa u Vukovaru, a oni dolaze vlakom sa 17 vagona. Simbolično su ga nazvali Vlak mira, po onom koji je 1997. stigao u slobodni Vukovar.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist