Crna kronika

Geodetsko vještačenje odgodilo postupak

Geodetsko vještačenje, zatraženo na točki 1. optužnice, sasvim sigurno će produžiti suđenje u slučaju "Vrtovi sunca".

Vještačenje će se obaviti u oraškim Vrtovima sunca, a prva točka optužnice "knjiženje Vrtova sunca" konkretno se odnosi na Vićana i Besjedicu.

Tek nakon što sudski vještak donese nalaz vještačenja, uslijedit će završne riječi tužiteljstva i obrane, za koje se ne može pretpostaviti kada će točno biti.

Treba podsjetiti kako sudski postupak, u kojem USKOK, pred sudskim vijećem kojim predsjeda sutkinja Koraljka Bumči, optuženike Antuna i Antoana Kralja, suce Iva Besjedicu i Pera Miloglava te Pera Vićana tereti za zloporabu položaja i ovlasti, traje već godinu dana.

Ivo Besjedica optužen je da je, kao sudac zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Dubrovniku, u kolovozu 1998. godine omogućio Peru Vićanu da trgovačko društvo Dubrovačko primorje d.d. upiše pravo vlasništva na svim nekretninama koje je koristilo prije pretvorbe te da vlasnički raspolaže s neprocijenjenim zemljištem.

Naime, riječ je o ukupno 215 631 metara kvadratnih Vrtova sunca, od čega je vrijednost zemljišta procijenjena tek za 62 500 metara kvadratnih.

Pero Vićan optužen je za nezakonito prisvajanje građevinskog zemljišta, Antun i Antoan Kralj za poticanje na zloporabu položaja, a Pero Miloglav za zloporabu položaja i ovlasti.

Pročitajte još

PROMETNA NA VOJNOVIĆU Sudar dvaju vozila i motocikla, jedna osoba zatražila liječničku pomoć

Dulist

PADOVI S MOTORA I BICIKLE U dvije prometne nesreće teško ozlijeđene dvije osobe

Dulist

Požar u Solinama još nije ugašen, opožarena površina je 15 hektara

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija