Crna kronika

Geodetsko vještačenje odgodilo postupak

Geodetsko vještačenje, zatraženo na točki 1. optužnice, sasvim sigurno će produžiti suđenje u slučaju "Vrtovi sunca".

Vještačenje će se obaviti u oraškim Vrtovima sunca, a prva točka optužnice "knjiženje Vrtova sunca" konkretno se odnosi na Vićana i Besjedicu.

Tek nakon što sudski vještak donese nalaz vještačenja, uslijedit će završne riječi tužiteljstva i obrane, za koje se ne može pretpostaviti kada će točno biti.

Treba podsjetiti kako sudski postupak, u kojem USKOK, pred sudskim vijećem kojim predsjeda sutkinja Koraljka Bumči, optuženike Antuna i Antoana Kralja, suce Iva Besjedicu i Pera Miloglava te Pera Vićana tereti za zloporabu položaja i ovlasti, traje već godinu dana.

Ivo Besjedica optužen je da je, kao sudac zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Dubrovniku, u kolovozu 1998. godine omogućio Peru Vićanu da trgovačko društvo Dubrovačko primorje d.d. upiše pravo vlasništva na svim nekretninama koje je koristilo prije pretvorbe te da vlasnički raspolaže s neprocijenjenim zemljištem.

Naime, riječ je o ukupno 215 631 metara kvadratnih Vrtova sunca, od čega je vrijednost zemljišta procijenjena tek za 62 500 metara kvadratnih.

Pero Vićan optužen je za nezakonito prisvajanje građevinskog zemljišta, Antun i Antoan Kralj za poticanje na zloporabu položaja, a Pero Miloglav za zloporabu položaja i ovlasti.

Pročitajte još

NA BISTRINI Još jedan automobil ‘završio’ na krovu, jedna osoba prevezena u OB Dubrovnik

Dulist

U ZATONU VELIKOM Automobil ‘završio’ na krovu, nema ozlijeđenih

Dulist

PROMETNA NESREĆA NA ILIJINOJ GLAVICI Dvije osobe zatražile liječničku pomoć

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija